Sałatki strączkowe

Sałatki strączkowe podane na okrągłych talerzach

Składniki

Sałatka z dynią, jarmużem i białą fasolą

  • 100 g jarmużu
  • ¼ czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • 4 łyżki dyni marynowanej w occie lub upieczonej
  • 1 puszka 175g fasolki cannellini na parze Bonduelle
  • garść czerwonej porzeczki lub ziaren granatu
  • garść posiekanych orzechów włoskich
  • 100 g miękkiego sera koziego
  • 1 łyżka natki pietruszki

Na dressing:

  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • pieprz

Sałatka z kasza jaglaną i czerwoną fasolą

  • 1 szklanka ostudzonej, ugotowanej kaszy jaglanej ( ½ szklanki suchej)
  • 1 puszka 175 g fasoli czerwonej na parze Bonduelle
  • 1 pokrojony pomidor
  • ¼ pokrojonej w piórka czerwonej cebuli
  • 60 g wędzonego tofu, pokrojonego w kostkę
  • Garść uprażonych orzechów laskowych
  • Garść kolendry

Na dressing:

  • sok z ½ limonki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka chili
  • pieprz

Sałatka meksykańska

Na dressing:

  • 1 łyżeczka masła orzechowego
  • 1 łyżeczka srirachy
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • sok z ½ limonki
  • pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Sałatka z kasza jaglaną i czerwoną fasolą w trakcie przygotowywania

Sałatka z dynią, jarmużem i białą fasolą

Sałatka z dynią, jarmużem i białą fasolą w trakcie przygotowania

Jarmuż dokładnie masujemy z 1 łyżką oliwy, dodajemy pozostałe składniki, polewamy dressingiem.

Sałatka z kasza jaglaną i czerwoną fasolą w trakcie przygotowywania

Składniki sałatki mieszamy z dressingiem.

Sałatka meksykańska

Sałatka meksykańska w trakcie przygotowywania

Składniki sałatki mieszamy z dressingiem.

Sałatki strączkowe podane na okrągłych talerzach

•ᴗ• Sałatki strączkowe podane na okrągłych talerzach
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Czerwona Fasola Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Sałatka z wędzonego pstrąga i zielonej fasolki szparagowej z kaparami

Komosa ryżowa z ciecierzycą i fasolą z granatem, pomarańczą i ziołami

Komosa ryżowa z ciecierzycą i fasolą z granatem, pomarańczą i ziołami

Marokańska sałatka z ciecierzycą i chrupiącą soczewicą.

Marokańska sałatka z ciecierzycą i chrupiącą soczewicą

Zobacz więcej takich przepisów