Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Sałatka z dynią, jarmużem i białą fasolą

  • 100 g jarmużu

  • ¼ czerwonej cebuli pokrojonej w piórka

  • 4 łyżki dyni marynowanej w occie lub upieczonej

  • 1 puszka 175g fasolki cannellini na parze Bonduelle

  • garść czerwonej porzeczki lub ziaren granatu

  • garść posiekanych orzechów włoskich

  • 100 g miękkiego sera koziego

  • 1 łyżka natki pietruszki

  • na dressing: 2 łyżki oliwy, 2 łyżeczki octu balsamicznego, 1 łyżeczka sosu sojowego, 1 łyżeczka syropu klonowego, pieprz

Sałatka z kasza jaglaną i czerwoną fasolą

  • 1 szklanka ostudzonej, ugotowanej kaszy jaglanej ( ½ szklanki suchej)

  • 1 puszka 175 g fasoli czerwonej na parze Bonduelle

  • 1 pokrojony pomidor

  • ¼ pokrojonej w piórka czerwonej cebuli

  • 60 g wędzonego tofu, pokrojonego w kostkę

  • Garść uprażonych orzechów laskowych

  • Garść kolendry

  • Na dressing: sok z ½ limonki, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka chili, pieprz

Sałatka meksykańska

  • 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej trzykołowej (1/2 szklanki suchej)

  • 1 puszka porcja na raz czarnej fasoli Bonduelle

  • 1 puszka porcja na raz kukurydzy Bonduelle

  • ½ awokado pokrojonego w plasterki

  • 1 pomidor pokrojony w kostkę

  • 1 garść uprażonych orzechów ziemnych

  • 60 g pokrojonego w kostkę wędzonego tofu

  • Garść kolendry

  • Na dressing: 1 łyżeczka masła orzechowego, 1 łyżeczka srirachy, 1 łyżeczka sosu sojowego, sok z ½ limonki, pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

Sałatka z dynią, jarmużem i białą fasolą

1

Sałatka z dynią, jarmużem i białą fasolą w trakcie przygotowania

Jarmuż dokładnie masujemy z 1 łyżką oliwy, dodajemy pozostałe składniki, polewamy dressingiem.

Sałatka z kasza jaglaną i czerwoną fasolą

2

Sałatka z kasza jaglaną i czerwoną fasolą w trakcie przygotowywania

Składniki sałatki mieszamy z dressingiem.

Sałatka meksykańska

3

Sałatka meksykańska w trakcie przygotowywania

Składniki sałatki mieszamy z dressingiem.

:)

Sałatki strączkowe podane na okrągłych talerzach

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Kukurydza

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu