
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 1 godz.
- łatwe
Sałatka z dynią, jarmużem i białą fasolą
Jarmuż dokładnie masujemy z 1 łyżką oliwy, dodajemy pozostałe składniki, polewamy dressingiem.
Sałatka z kasza jaglaną i czerwoną fasolą
Składniki sałatki mieszamy z dressingiem.
Sałatka meksykańska
Składniki sałatki mieszamy z dressingiem.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej