Your browser does not support JavaScript! Salsa z mango, fasoli i cieciorki - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Salsa z mango, fasoli i cieciorki - Krok 1

Mango obieramy i kroimy w kostkę.

2

Salsa z mango, fasoli i cieciorki - Krok 2

Awokado kroimy w kostkę, dodajemy do mango i skrapiamy sokiem z limonki.

3

Salsa z mango, fasoli i cieciorki - Krok 3

Cebulę i ostrą papryczkę kroimy w drobną kostkę.

4

Salsa z mango, fasoli i cieciorki - Krok 4

Drobno siekamy listki mięty.

5

Salsa z mango, fasoli i cieciorki - Krok 5

Wszystkie składniki mieszamy z miksem fasoli z cieciorką, skrapiamy oliwą, przyprawiamy solą i pieprzem.

:)

Salsa z mango, fasoli i cieciorki

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Iwona Zeidler

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu