Schab w galarecie z buraczkami i kukurydzą

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Schab w galarecie z buraczkami i kukurydzą - Krok 1

Bulion podgrzewamy. Rozprowadzamy żelatynę do całkowitego rozpuszczenia i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie bulion wstawiamy do lodówki do momentu aż zacznie żelować.

Schab w galarecie z buraczkami i kukurydzą - Krok 2

Schab kroimy w 1cm plastry.

Schab w galarecie z buraczkami i kukurydzą - Krok 3

Kukurydzę odcedzamy dokładnie z zalewy. Buraczki i kukurydzę oprószamy solą i pieprzem.

Schab w galarecie z buraczkami i kukurydzą - Krok 4

Plastry schabu układamy na półmisku w taki sposób, by zachodziły na siebie. Kukurydzę i buraczki wykładamy pomiędzy plastrami mięsa. Całość zalewamy tężejącym bulionem i wstawiamy do lodówki do całkowitego zestalenia. Przed podaniem posypujemy poszarpanym koperkiem.

Schab w galarecie z buraczkami i kukurydzą

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Buraczki Ugotowane na Parze

Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Buraczki charakteryzują się idealną konsystencją i smakiem, zachowują głęboki, rubinowy kolor i wiele wartości odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do ciepłych dań, zup i sałatek. Z odrobiną octu – tak, jak Polacy lubią najbardziej!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pierogi ze szpinakiem i ricottą w sosie pomidorowym

Pierogi ze szpinakiem i ricottą w sosie pomidorowym

Boczniaki po kaszubsku

Boczniaki po kaszubsku

Wegetariański bigos z kiełbaskami z soczewicy

Wegetariański bigos z kiełbaskami z soczewicy

Zobacz więcej takich przepisów