Your browser does not support JavaScript! Schab w galarecie z buraczkami i kukurydzą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Podobnie jak jego kuzynka botwina, wszystkie znane odmiany buraka pochodzą od buraka dziekiego, który do dzisiaj rośnie przy wybrzeżach Oceanu Atlantyckiego i Morza Śródziemnego, a także w rejonach Morze Kaspijskiego i Czarnego. Pierwsze wzmianki o buraku pojawiają się już w VII wieku p.n.e. w pismach z Babilonii. Kolejne uprawy buraka pojawiały się w Grecji i starożytnym Rzymie. (więcej)


Przygotowanie

1

Schab w galarecie z buraczkami i kukurydzą - Krok 1

Bulion podgrzewamy. Rozprowadzamy żelatynę do całkowitego rozpuszczenia i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie bulion wstawiamy do lodówki do momentu aż zacznie żelować.

2

Schab w galarecie z buraczkami i kukurydzą - Krok 2

Schab kroimy w 1cm plastry.

3

Schab w galarecie z buraczkami i kukurydzą - Krok 3

Kukurydzę odcedzamy dokładnie z zalewy. Buraczki i kukurydzę oprószamy solą i pieprzem.

4

Schab w galarecie z buraczkami i kukurydzą - Krok 4

Plastry schabu układamy na półmisku w taki sposób, by zachodziły na siebie. Kukurydzę i buraczki wykładamy pomiędzy plastrami mięsa. Całość zalewamy tężejącym bulionem i wstawiamy do lodówki do całkowitego zestalenia. Przed podaniem posypujemy poszarpanym koperkiem.

:)

Schab w galarecie z buraczkami i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu