Your browser does not support JavaScript!

Schab w galarecie z buraczkami i kukurydzą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Schab w galarecie z buraczkami i kukurydzą - Krok 1

Bulion podgrzewamy. Rozprowadzamy żelatynę do całkowitego rozpuszczenia i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie bulion wstawiamy do lodówki do momentu aż zacznie żelować.

2.

Schab w galarecie z buraczkami i kukurydzą - Krok 2

Schab kroimy w 1cm plastry.

3.

Schab w galarecie z buraczkami i kukurydzą - Krok 3

Kukurydzę odcedzamy dokładnie z zalewy. Buraczki i kukurydzę oprószamy solą i pieprzem.

4.

Schab w galarecie z buraczkami i kukurydzą - Krok 4

Plastry schabu układamy na półmisku w taki sposób, by zachodziły na siebie. Kukurydzę i buraczki wykładamy pomiędzy plastrami mięsa. Całość zalewamy tężejącym bulionem i wstawiamy do lodówki do całkowitego zestalenia. Przed podaniem posypujemy poszarpanym koperkiem.

Smacznego!

Schab w galarecie z buraczkami i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.