Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem - Składniki

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem - Krok 1

Śledzie umieszczamy w misce, zalewamy zimną wodą i moczymy przez około 3 godziny. W połowie zmieniamy wodę na świeżą. Śledzie osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki.

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem - Krok 2

Pieczarki odsączamy, kroimy w plasterki. Koperek drobno siekamy. Rzodkiewki kroimy w kostkę. Groszek odcedzamy. Cebulę drobno siekamy.

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem - Krok 3

Przygotowujemy sos do śledzi. Do śmietany dodajemy sok z cytryny, musztardę, cukier i pieprz do smaku. Dorzucamy rzodkiewki, pieczarki, cebulkę, groszek i koperek. Mieszamy i odstawiamy do lodówki.

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem - Krok 4

Ziemniaki dokładnie myjemy. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem

Na talerze nakładamy ziemniaki i pokrojone śledzie. Polewamy sosem śmietanowym i podajemy.

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem

•ᴗ• Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem
http://Słoik%20marynowanych%20pieczarek%20marki%20Bonduelle.

Pieczarki Marynowane

Pieczarki marynowane tradycyjne od Bonduelle to idealna przekąska na co dzień, jak i na przyjęcie. Sprawdzą się idealnie także jako dodatek do dań obiadowych, jak i śniadania – np. do omletu. Dodadzą potrawie charakteru i wyjątkowego smaku.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pasta jajeczna z groszkiem i rzodkiewką - Krok 4

Pasta jajeczna z groszkiem i rzodkiewką

Sałatka z marynowanych pieczarek, zielonego groszku i żółtego sera

Sałatka z marynowanych pieczarek, zielonego groszku i żółtego sera

Pasztet z soczewicy i batatów

Pasztet z soczewicy i batatów

Zobacz więcej takich przepisów