Your browser does not support JavaScript! Smalec z fasoli z cebulą i jabłkiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Smalec z fasoli z cebulą i jabłkiem - Krok 1

Pokrojoną w kostkę cebulę przesmażamy na maśle na złoty kolor.

2

Smalec z fasoli z cebulą i jabłkiem - Krok 2

Do przesmażonej cebuli dodajemy starte jabłko. Smażymy, aż zmięknie.

3

Smalec z fasoli z cebulą i jabłkiem - Krok 3

Dodajemy osączoną z zalewy fasolę i doprawiamy kminkiem i majerankiem. Przesmażamy krótko wszystko razem.

4

Smalec z fasoli z cebulą i jabłkiem - Krok 4

Rozgniatamy fasolę widelcem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy i podajemy z pieczywem.

:)

Smalec z fasoli z cebulą i jabłkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu