Your browser does not support JavaScript! Smażony ryż z pesto - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

Smażony ryż z pesto - Krok 1

Ryż gotujemy pod przykryciem w proporcji 1 szklanka ryżu na 2 szklanki osolonej wody.

2

Smażony ryż z pesto - Krok 2

W pojemniku blendera lub w moździerzu ucieramy na pastę obrany czosnek, listki bazylii, starty parmezan i posiekane orzechy, doprawiamy solą i pieprzem.

3

Smażony ryż z pesto - Krok 3

Ugotowany ryż łączymy z osączoną kukurydzą oraz pesto.

4

Smażony ryż z pesto - Krok 4

Na rozgrzanej patelni podsmażamy ryż z dodatkami, podajemy na ciepło.

:)

Smażony ryż z pesto

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Petryna

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu