Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

SONY DSC

Cebulę i paprykę pokroić w półplasterki i podsmażać w głębokiej patelni do miękkości. Dodać przyprawy, chwilę podsmażać, następnie zalać passatą pomidorową i gotować, aż sos się nieco zredukuje.

2

SONY DSC

Dodać czerwoną fasolę, przyprawić solą i pieprzem.

3

SONY DSC

W sosie zrobić 4 wgłębienia, w każde wbić po jajku. Następnie gotować, aż zetną się od spodu i wstawić na chwilę pod górną grzałkę piekarnika, aby ścięły się także z wierzchu.

4

SONY DSC

Podawać z pietruszką i pieczywem.

:)

SONY DSC

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu