Your browser does not support JavaScript!

Składniki

 

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

Podgrzybki dokładnie myjemy i osuszamy. Smażymy je na oleju aż staną się złociste.

Do podgrzybków dodajemy poszatkowany czosnek, pieprz, sól oraz natkę pietruszki, a na koniec soczewicę. Mieszamy.

Smażymy aż całość stanie się gorąca.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Łukasz

Czy wiesz, że...

Znana od wieków soczewica wraca do łask dzięki walorom zarówno zdrowotnym, jak i smakowym. Jest to jedna z najstarszych roślin strączkowych, a repertuar dań, które możemy z niej przygotować jest bardzo bogaty. Z powodu wysokiej zawartości białka, zalecana jest w diecie wegetariańskiej. Lista wszystkich dobroczynnych składników tej rośliny jest jednak o wiele dłuższa. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu