Podgrzybki dokładnie myjemy i osuszamy. Smażymy je na oleju aż staną się złociste.
Do podgrzybków dodajemy poszatkowany czosnek, pieprz, sól oraz natkę pietruszki, a na koniec soczewicę. Mieszamy.
Smażymy aż całość stanie się gorąca.
Składniki
Zobowiązania
Bonduelle
Podgrzybki dokładnie myjemy i osuszamy. Smażymy je na oleju aż staną się złociste.
Do podgrzybków dodajemy poszatkowany czosnek, pieprz, sól oraz natkę pietruszki, a na koniec soczewicę. Mieszamy.
Smażymy aż całość stanie się gorąca.
Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.
Napisz komentarz