Utrzeć w moździerzu wszystkie przyprawy. Rozbić delikatnie filet z kurczaka na grubość około 2 cm.
Przyciąć kawałek papieru do pieczenia o wymiarach około 20 cm x 20 cm. Posmarować wierzch oliwą i posypać przygotowaną mieszanką przypraw. Umieścić filet z kurczaka na jednej stronie papieru, drugą zaś przykryć mięso od góry.
Rozgrzać suchą patelnię. Ułożyć zawinięte w papier mięso i smażyć na małym ogniu po 5 minut z każdej strony. Flet powinien się lekko przyrumienić.
Na drugiej patelni rozgrzać pozostałą oliwę. Dodać zawartość opakowania Italian mix. Smażyć, mieszając 5-7 minut. Przyprawić solą i ewentualnie szczyptą przygotowanej przyprawy. Przełożyć na talerz. Na wierzchu ułożyć pokrojoną pierś z kurczaka i zaraz podawać.
Napisz komentarz