Śródziemnomorskie tortille z warzywami

Śródziemnomorskie tortille z warzywami

Składniki

  • 1 puszka Miksu fasoli z cieciorką Bonduelle 425 ml
  • 250 g cukinii
  • 150 g czerwonej papryki
  • 150 g żółtej papryki
  • 150 g zielonej papryki
  • 100 g parmezanu
  • 70 g oliwek bez pestek
  • 50 ml oliwy EV
  • 4 pszenne tortille
  • 1-2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Śródziemnomorskie tortille z warzywami - Składniki

Śródziemnomorskie tortille z warzywami - Krok 1

Z cukinii usuwamy gniazda nasienne i kroimy w słupki.

Śródziemnomorskie tortille z warzywami - Krok 2

Papryki oczyszczamy i kroimy w paski.

Śródziemnomorskie tortille z warzywami - Krok 3

Warzywa przesmażamy na niewielkiej ilości oliwy z czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Śródziemnomorskie tortille z warzywami - Krok 4

Mix fasoli osączamy z większości zalewy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy 2 łyżki oliwy, pokrojone oliwki oraz ¼ startego parmezanu. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Śródziemnomorskie tortille z warzywami - Krok 5

Tortille smarujemy pastą fasolową, wykładamy po porcji warzyw i posypujemy pozostałym serem. Zawijamy i podajemy lub zapiekamy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190℃.

Śródziemnomorskie tortille z warzywami

•ᴗ• Śródziemnomorskie tortille z warzywami

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zupa krem w emaliowanym kubku na wzorzystej porcelanowej tacy, udekorowana świeżą bazylią, z kolorowymi przyprawami w tle.

Pikantny krem z dyni

Warzywne kulki w sosie szpinakowym

Warzywne kulki w sosie szpinakowym

Przykład zdrowego i szybkiego lunchu: pełnoziarniste wrapy z pomidorami, kukurydzą i świeżą pietruszką.

Pita z fasolką curry i szpinakiem

Zobacz więcej takich przepisów