Ziemniaki nadziewane warzywami

Ziemniaki nadziewane warzywami

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Oliwę z oliwek podgrzewamy na patelni. Następnie dodajemy ryż z marchewki i brokuła, posiekaną papryczkę chili. Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowane składniki odstawiamy do wystygnięcia.

Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie lub na parze. Miękkie ziemniaki dzielimy na pół i wydrążamy ¾ zawartości. Wydrążony miąższ łączymy z wcześniej przygotowanymi warzywami.

Przygotowaną masą ziemiaczono-warzywną wypełniamy połówki ziemniaków i pieczemy w piekarniku przez 10 minut w temp. 180°C (do momentu podgrzania dania).

Ziemniaki podajemy na ciepło jako przystawkę lub dodatek do mięsa lub ryby. Danie można przyozdobić według uznania pietruszką i papryczką chili.

•ᴗ• Ziemniaki nadziewane warzywami
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Ryż w 100% z marchewki

Ryż w 100% z marchewki to idealny sposób na zwiększenie ilości warzyw w codziennej diecie i urozmaicenie posiłków dla małych i dużych. Wystarczy go usmażyć na patelni, błyskawicznie ugotować lub upiec. Przygotuj go tak jak lubisz: zamiast ryżu w risotto, jako podstawę do kremów warzywnych, zapiekanek, ciast oraz jako dodatek do sałatek czy smakowitego sosu.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Serowe rożki z ciasta francuskiego z kurczakiem i kukurydzą z chili

Serowe rożki z ciasta francuskiego z kurczakiem i kukurydzą z chili

Sałatka “świąteczny wieniec” z pieczonym batatem, soczewicą i buraczkami

Sałatka “świąteczny wieniec” z pieczonym batatem, soczewicą i buraczkami

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Burgery z kotletem z czerwonej fasoli

Zobacz więcej takich przepisów