Your browser does not support JavaScript! Surówka z marchewki, pora i czerwonej fasoli - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Surówka z marchewki, pora i czerwonej fasoli - Krok 1

Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Por kroimy wzdłuż na pół, drobno siekamy.

2

Surówka z marchewki, pora i czerwonej fasoli - Krok 2

W misce umieszczamy marchewkę, por, osączoną fasolę. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

3

Surówka z marchewki, pora i czerwonej fasoli - Krok 3

Surówkę z marchewki odstawiamy na 15 minut do lodówki. Podajemy jako dodatek do obiadu lub dań z grilla.

:)

Surówka z marchewki, pora i czerwonej fasoli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu