
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Por kroimy wzdłuż na pół, drobno siekamy.
W misce umieszczamy marchewkę, por, osączoną fasolę. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Surówkę z marchewki odstawiamy na 15 minut do lodówki. Podajemy jako dodatek do obiadu lub dań z grilla.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej