Składniki

  • 1 puszka kukurydzy złocistej Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 4 gałązki koperku
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany 12%
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 mała ćwiartka selera
  • 1 pięciocentymetrowy kawałek pora
  • ½ marchewki
  • ¼ małej główki młodej kapusty
  • Sól
  • Pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Surówka z młodej kapusty, kukurydzy i koperku - Składniki

Surówka z młodej kapusty, kukurydzy i koperku - Krok 1

Kapustę szatkujemy, doprawiamy solą, a następnie ugniatamy dłonią przez około minutę, aż zmięknie.

Surówka z młodej kapusty, kukurydzy i koperku - Krok 2

Por kroimy wzdłuż na 4 części, a następnie siekamy w cienkie plasterki. Koperek drobno kroimy. Obraną marchewkę i seler ścieramy na tarce o małych oczkach.

Surówka z młodej kapusty, kukurydzy i koperku - Krok 3

W misce umieszczamy kapustę, marchewkę, seler, por, koperek. Dodajemy śmietanę i majonez. Mieszamy.

Surówka z młodej kapusty, kukurydzy i koperku - Krok 4

Do surówki dodajemy kukurydzę, doprawiamy pieprzem oraz w razie potrzeby niewielką ilością soli. Ponownie mieszamy. Przed podaniem surówkę warto schłodzić w lodówce przez ½ godziny.

Surówka z młodej kapusty, kukurydzy i koperku

•ᴗ• Surówka z młodej kapusty, kukurydzy i koperku
http://Opakowanie%20kukurydzy%20Bonduelle%20bez%20dodatku%20cukru%20i%20pestycydów.%20Idealny%20dodatek%20do%20sałatek%20i%20nie%20tylko.

Kukurydza Złocista Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 85 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Kapusta duszona na sposób indyjski

Kapusta duszona na sposób indyjski

Zupa dyniowa z czerwonym curry i mleczkiem kokosowym

Zupa dyniowa z czerwonym curry i mleczkiem kokosowym

Conchiglioni ze szpinakiem i ricottą zapiekane na leczo pieczarkowym

Conchiglioni ze szpinakiem i ricottą zapiekane na leczo pieczarkowym

Zobacz więcej takich przepisów