Szaszłyki drobiowe z sałatką z fasolki szparagowej i marynowanych pieczarek

Szaszłyki drobiowe z sałatką z fasolki szparagowej i marynowanych pieczarek

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Szaszłyki drobiowe z sałatką z fasolki szparagowej i marynowanych pieczarek - Krok 1

Piersi kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Odciąć ewentualne włókna i tłuszcz. Pokroić wzdłuż na paski.

Szaszłyki drobiowe z sałatką z fasolki szparagowej i marynowanych pieczarek - Krok 2

Wymieszać składniki marynaty: sos sojowy, słodki sos chili, imbir w proszku, przeciśnięty przez praskę czosnek, miód i oliwę. Gotową marynatą natrzeć dokładnie mięso. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.

Szaszłyki drobiowe z sałatką z fasolki szparagowej i marynowanych pieczarek - Krok 3

Paski kurczaka wyjąć z marynaty i nabić na metalowe szpadki do szaszłyków, zawijając je w harmonijkę. Szaszłyki ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej i grillować przez około 5 minut, następnie przełożyć na drugą stronę i grillować przez kolejne 5 minut.

Szaszłyki drobiowe z sałatką z fasolki szparagowej i marynowanych pieczarek - Krok 4

Fasolkę szparagową wrzucić do wrzącej wody i gotować przez około 3 minuty, aż będzie miękka. Odcedzić na sicie i przelać zimną wodą. Pieczarki pokroić w plasterki i dodać do fasolki. Majonez wymieszać z białym winem, sokiem z cytryny i granulowanym czosnkiem.

Szaszłyki drobiowe z sałatką z fasolki szparagowej i marynowanych pieczarek - Krok 5

Na talerze nałożyć porcję fasolki z pieczarkami. Polać przygotowanym sosem majonezowym. Posypać natką pietruszki. Obok ułożyć szaszłyki drobiowe i podawać.

Szaszłyki drobiowe z sałatką z fasolki szparagowej i marynowanych pieczarek

•ᴗ• Szaszłyki drobiowe z sałatką z fasolki szparagowej i marynowanych pieczarek
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Pieczarki Marynowane

Pieczarki marynowane tradycyjne od Bonduelle to idealna przekąska na co dzień, jak i na przyjęcie. Sprawdzą się idealnie także jako dodatek do dań obiadowych, jak i śniadania – np. do omletu. Dodadzą potrawie charakteru i wyjątkowego smaku.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Chili z indykiem i kukurydzą

Gulasz paprykowy z wołowiną, fasolą i rozmarynem

Gulasz paprykowy z wołowiną, fasolą i rozmarynem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Zupa rybno-grzybowa ze szpinakiem

Zobacz więcej takich przepisów