Your browser does not support JavaScript!

Szaszłyki drobiowe z sałatką z fasolki szparagowej i marynowanych pieczarek

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Szaszłyki drobiowe z sałatką z fasolki szparagowej i marynowanych pieczarek - Krok 1

Piersi kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Odciąć ewentualne włókna i tłuszcz. Pokroić wzdłuż na paski.

2.

Szaszłyki drobiowe z sałatką z fasolki szparagowej i marynowanych pieczarek - Krok 2

Wymieszać składniki marynaty: sos sojowy, słodki sos chili, imbir w proszku, przeciśnięty przez praskę czosnek, miód i oliwę. Gotową marynatą natrzeć dokładnie mięso. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.

3.

Szaszłyki drobiowe z sałatką z fasolki szparagowej i marynowanych pieczarek - Krok 3

Paski kurczaka wyjąć z marynaty i nabić na metalowe szpadki do szaszłyków, zawijając je w harmonijkę. Szaszłyki ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej i grillować przez około 5 minut, następnie przełożyć na drugą stronę i grillować przez kolejne 5 minut.

4.

Szaszłyki drobiowe z sałatką z fasolki szparagowej i marynowanych pieczarek - Krok 4

Fasolkę szparagową wrzucić do wrzącej wody i gotować przez około 3 minuty, aż będzie miękka. Odcedzić na sicie i przelać zimną wodą. Pieczarki pokroić w plasterki i dodać do fasolki. Majonez wymieszać z białym winem, sokiem z cytryny i granulowanym czosnkiem.

5.

Szaszłyki drobiowe z sałatką z fasolki szparagowej i marynowanych pieczarek - Krok 5

Na talerze nałożyć porcję fasolki z pieczarkami. Polać przygotowanym sosem majonezowym. Posypać natką pietruszki. Obok ułożyć szaszłyki drobiowe i podawać.

Smacznego!

Szaszłyki drobiowe z sałatką z fasolki szparagowej i marynowanych pieczarek

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.