Szaszłyki warzywne z kolorową salsą

Szaszłyki warzywne z kolorową salsą Ikona Play

Składniki

  • 1 puszka Mexico Mieszanki Warzywnej Bonduelle 340 g
  • 350 g kolorowej papryki
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • 250 g drobnych pieczarek
  • 200 g cukinii
  • 150 g czerwonej cebuli
  • 50 ml oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek szczypiorku lub dymki
  • 1 limonka
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Szaszłyki warzywne z kolorową salsą - Składniki

Szaszłyki warzywne z kolorową salsą - Krok 1

Warzywa oczyszczamy i kroimy na kawałki. Połowę pomidorków odkładamy do salsy. Pieczarki zostawiamy w całości lub odcinamy nóżki.

Szaszłyki warzywne z kolorową salsą - Krok 2

Warzywa nabijamy w dowolnej kolejności na szpadki do szaszłyków. Drewniane szpilki wcześniej namaczamy w zimnej wodzie. Oliwę mieszamy z 1 przyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, szczyptą soli oraz sokiem z połowy limonki. Mieszanką smarujemy szaszłyki.

Szaszłyki warzywne z kolorową salsą - Krok 3

Odłożone pomidorki i szczypior drobno siekamy. Dodajemy pozostały przeciśnięty ząbek czosnku oraz skórkę otartą z limonki i sok z połowy limonki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Szaszłyki warzywne z kolorową salsą - Krok 4

Szaszłyki grillujemy około 10-15 minut, od czasu do czasu obracając na drugą stronę. Podajemy z salsą.

Szaszłyki warzywne z kolorową salsą

•ᴗ• Szaszłyki warzywne z kolorową salsą

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka gyros z pieczarkami

Sałatka gyros z pieczarkami

Tosty z grilla

Tosty z grilla

Quinoa z mango, ogórkiem, kukurydzą i rzodkiewką z grillowanym kurczakiem

Quinoa z mango, ogórkiem, kukurydzą i rzodkiewką z grillowanym kurczakiem

Zobacz więcej takich przepisów