
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- łatwe
Mięso nabijamy na igły do szaszłyków i grillujemy z obu stron około 6-8 minut w zależności od grubości szaszłyka. Na koniec skrapiamy mięso miodem i posypujemy listkami tymianku (część tymianku odkładamy do sałatki).
Sałatę rwiemy na kawałki.
Cebulę kroimy w piórka, skrapiamy sokiem z cytryny. Na koniec mieszamy z sałatą i osączoną z zalewy kukurydzą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i skrapiamy oliwą, możemy również udekorować pokruszoną fetą lub innym słonym serem. Podajemy z szaszłykami.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej