
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 1 godz.
- łatwe
Banany miksujemy z kukurydzą na mus.
Dodajemy mąkę wymieszaną z sodą oraz cukier, jajka i olej. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dodajemy żurawinę i orzechy.
Przekładamy do formy keksowej o długości ok. 22 cm wyłożonej pergaminem i pieczemy około 45-50 minut w 180℃.
Wystudzone ciasto polewamy roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej