Your browser does not support JavaScript!

Szybki kulebiak z kaszą, grzybami i wędzonym serem

Składniki

  • 1 opakowanie Kaszetki z borowikami Bonduelle 160 g
  • 300 g mąki pszennej
  • 120 g masła
  • 100 g wędzonego sera (np. rolada ustrzycka)
  • 30 g kwaśnej śmietany 18%
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Sól

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Szybki kulebiak z kaszą, grzybami i wędzonym serem - Krok 1

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy ½ łyżeczki soli, 1 jajko, zimne masło oraz śmietanę. Zagniatamy ciasto przypominające kruche. Schładzamy 20-30 minut.

2.

Szybki kulebiak z kaszą, grzybami i wędzonym serem - Krok 2

W międzyczasie gotujemy kaszetkę przez 7-8 minut. Studzimy.

3.

Szybki kulebiak z kaszą, grzybami i wędzonym serem - Krok 3

Do przestudzonej kaszy ścieramy ser i mieszamy.

4.

Szybki kulebiak z kaszą, grzybami i wędzonym serem - Krok 4

Schłodzone ciasto wałkujemy. Układamy farsz i zwijamy. Końce sklejamy pod spodem. Przygotowujemy jeden duży kulebiak lub dwa mniejsze.

5.

Szybki kulebiak z kaszą, grzybami i wędzonym serem - Krok 5

Kulebiaki smarujemy rozkłóconym jajkiem. Dekorujemy resztkami ciasta i pieczemy około 40 minut w temp. 180℃ lub na złoty kolor.

Smacznego!

Szybki kulebiak z kaszą, grzybami i wędzonym serem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.