Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 opakowanie Kaszetki z borowikami Bonduelle 160 g

  • 300 g mąki pszennej

  • 120 g masła

  • 100 g wędzonego sera (np. rolada ustrzycka)

  • 30 g kwaśnej śmietany 18%

  • 2 jajka

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • Sól

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Szybki kulebiak z kaszą, grzybami i wędzonym serem - Krok 1

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy ½ łyżeczki soli, 1 jajko, zimne masło oraz śmietanę. Zagniatamy ciasto przypominające kruche. Schładzamy 20-30 minut.

2

Szybki kulebiak z kaszą, grzybami i wędzonym serem - Krok 2

W międzyczasie gotujemy kaszetkę przez 7-8 minut. Studzimy.

3

Szybki kulebiak z kaszą, grzybami i wędzonym serem - Krok 3

Do przestudzonej kaszy ścieramy ser i mieszamy.

4

Szybki kulebiak z kaszą, grzybami i wędzonym serem - Krok 4

Schłodzone ciasto wałkujemy. Układamy farsz i zwijamy. Końce sklejamy pod spodem. Przygotowujemy jeden duży kulebiak lub dwa mniejsze.

5

Szybki kulebiak z kaszą, grzybami i wędzonym serem - Krok 5

Kulebiaki smarujemy rozkłóconym jajkiem. Dekorujemy resztkami ciasta i pieczemy około 40 minut w temp. 180℃ lub na złoty kolor.

:)

Szybki kulebiak z kaszą, grzybami i wędzonym serem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu