Your browser does not support JavaScript!

Szybkie danie chińskie z wołowiną i fasolką

Składniki

  • 1 puszka Fasolki szparagowej zielonej Bonduelle 425 ml
  • 400 g antrykotu wołowego
  • 150 g czerwonej papryki
  • 120 g cebuli
  • 30 ml oleju roślinnego
  • 20 ml jasnego sosu sojowego
  • 5 g skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka startego imbiru
  • 1 pęczek dymki
  • 1 pęczek świeżej bazylii
  • ½ limonki
  • Sól i pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Szybkie danie chińskie z wołowiną i fasolką - Krok 1

Wołowinę kroimy na kawałki wielkości kęsa, a cebulę i paprykę w paseczki.

2.

Szybkie danie chińskie z wołowiną i fasolką - Krok 2

Mięso obtaczamy w skrobi i obsmażamy w mocno rozgrzanym woku lub na głębokiej patelni. Po obsmażeniu przekładamy na talerzyk.

3.

Szybkie danie chińskie z wołowiną i fasolką - Krok 3

Na tej samej patelni przesmażamy cebulę i paprykę około 3 minut. Pod koniec dodajemy starty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sos sojowy.

4.

Szybkie danie chińskie z wołowiną i fasolką - Krok 4

Dodajemy usmażone mięso, osączoną z zalewy fasolkę, posiekaną dymkę oraz listki bazylii. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem wyciśniętym z limonki.

Smacznego!

Szybkie danie chińskie z wołowiną i fasolką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.