Tartaletki z dynią, ricottą i pestkami słonecznika

Tartaletki z dynią, ricottą i pestkami słonecznika

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej Zupy kremu dyniowej Bonduelle
  • 200 g ciasta francuskiego
  • 100 g ricotty
  • 25 g ziaren słonecznika
  • 25 ml oliwy z oliwek
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki suszonego tymianku
  • Natka pietruszki
  • Sól, pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Tartaletki z dynią, ricottą i pestkami słonecznika - Składniki

Tartaletki z dynią, ricottą i pestkami słonecznika - Krok 1

Mrożone warzywa wsypujemy na rozgrzaną oliwę i podsmażamy ok. 3 minut, nie mieszając zbyt często. Gdy nadmiar płynu odparuje, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Odstawiamy do przestudzenia.

Tartaletki z dynią, ricottą i pestkami słonecznika - Krok 2

Ciasto francuskie kroimy na kwadraty o boku ok. 13-15 cm.

Tartaletki z dynią, ricottą i pestkami słonecznika - Krok 3

Tak pokrojonym ciastem wyklejamy małe foremki.

Tartaletki z dynią, ricottą i pestkami słonecznika - Krok 4

Na dno przygotowanych foremek kruszymy połowę ricotty, wykładamy farsz dyniowy i kruszymy pozostały ser.

Tartaletki z dynią, ricottą i pestkami słonecznika - Krok 5

Brzegi ciasta smarujemy rozkłóconym jajkiem. Tartaletki posypujemy słonecznikiem. Pieczemy w temperaturze 200ºC bez termoobiegu około 20 minut na złoty kolor. Dekorujemy natką pietruszki.

Tartaletki z dynią, ricottą i pestkami słonecznika

•ᴗ• Tartaletki z dynią, ricottą i pestkami słonecznika
http://Opakowanie%20zupy-kremu%20dyniowej%20marki%20Bonduelle%20z%20przedstawieniem%20garnka%20z%20zupą%20oraz%20możliwością%20zmiksowania%20jej%20na%20krem.

Zupa – Krem Dyniowa

Zupy z warzyw mrożonych to idealne rozwiązanie na szybki, wartościowy posiłek Ciesz się smakiem i jakością warzyw Bonduelle w zupie, którą przygotujesz tak jak lubisz! Spróbuj w postaci zupy z kawałkami warzyw lub w zupie-krem.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Wrapy z hummusem i warzywami - gotowe danie

Wegetariańskie wrapy z hummusem i warzywami

Szpinakowe naleśniki - Krok 2

Szpinakowe naleśniki

Złociste quesadillas na desce do krojenia, ozdobione świeżą kolendrą i chili, podane z limonką i kremowym sosem do maczania.

Quesadilla z leczo i czarną fasolką

Zobacz więcej takich przepisów