Kaszetkę gotujemy ok. 7-8 minut w lekko osolonym wrzątku. Następnie przelewamy zimną wodą.
Do rozkłóconych jajek dodajemy kaszę z warzywami. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano.
Na średnio rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, a następnie jajka z kaszą. Smażymy, od czasu do czasu poruszając delikatnie patelnią do momentu, aż tortilla zetnie się w 3/4.
Częściowo usmażoną tortillę zsuwamy na talerz lub pokrywkę (podsmażoną stroną do dołu) i zdecydowanym ruchem odwracamy. Dosmażamy.
Przed podaniem kroimy na kawałki.
Bardzo fajne przepisy, zwłaszcza dla dzieci, gdyby była szansa to poproszę o przepisy na łatwe posiłki bezglutenowe dla dzieci ?
Bardzo nam miło, że lubisz nasze przepisy! Dzięki warzywom dieta bezglutenowa może być naprawdę pyszna, kolorowa i sycąca! Mamy już trochę bezglutenowych przepisów, które z radością zbierzemy do jednej wspólnej kategorii, żeby łatwiej było Ci je odnaleźć. Zaglądaj do nas codziennie!