Your browser does not support JavaScript! Toska艅ska zupa fasolowa - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, 偶e...

Ojczyzn膮 fasoli jest Ameryka. Wyr贸偶nia si臋 nawet do 90 gatunk贸w fasoli. Te najpopularniejsze rozr贸偶nia si臋 po wielko艣ci, kolorze oraz pochodzeniu: teksa艅ska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska bia艂a fasola Coco, w艂oskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zosta艂y rozpowszechnione na ca艂ym 艣wiecie dzi臋ki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (wi臋cej)


Przygotowanie

1

Toska艅ska zupa fasolowa - Krok 1

Na oliwie przesma偶amy pokrojone w kostk臋 cebul臋, marchew i czosnek.

2

Toska艅ska zupa fasolowa - Krok 2

Dodajemy pomidory i ponownie przesma偶amy przez 2-3 minuty.

3

Toska艅ska zupa fasolowa - Krok 3

Dodajemy zio艂a i zalewamy bulionem. Gotujemy oko艂o 10-12 minut. Nast臋pnie dodajemy fasol臋 razem z zalew膮 oraz koncentrat pomidorowy i gotujemy kolejne 5 minut.

4

Toska艅ska zupa fasolowa - Krok 4

Dodajemy rozmro偶ony szpinak i po艂ow臋 startego parmezanu. Podgrzewamy jeszcze 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku sol膮 i pieprzem. Zup臋 na talerzach podajemy posypan膮 pozosta艂ym parmezanem.

:)

Toska艅ska zupa fasolowa

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu