Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Toskańska zupa fasolowa - Składniki

Toskańska zupa fasolowa - Krok 1

Na oliwie przesmażamy pokrojone w kostkę cebulę, marchew i czosnek.

Toskańska zupa fasolowa - Krok 2

Dodajemy pomidory i ponownie przesmażamy przez 2-3 minuty.

Toskańska zupa fasolowa - Krok 3

Dodajemy zioła i zalewamy bulionem. Gotujemy około 10-12 minut. Następnie dodajemy fasolę razem z zalewą oraz koncentrat pomidorowy i gotujemy kolejne 5 minut.

Toskańska zupa fasolowa - Krok 4

Dodajemy rozmrożony szpinak i połowę startego parmezanu. Podgrzewamy jeszcze 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę na talerzach podajemy posypaną pozostałym parmezanem.

Toskańska zupa fasolowa

•ᴗ• Toskańska zupa fasolowa
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20białej%20fasoli%20cannellini%20firmy%20Bonduelle.

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Ryż z krewetkami i ziołami na rustykalnym blacie z widocznym starym nożem i granatową serwetką.

Hummus fasolowy z krewetkami tygrysimi

Zupa kokosowa z krewetkami i kiełkami - Krok 3

Zupa kokosowa z krewetkami i kiełkami

Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa

Zobacz więcej takich przepisów