Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zupa czosnkowa z serem i groszkiem - Składniki

Zupa czosnkowa z serem i groszkiem - Krok 1

Czosnek przekrawamy na pół, skrapiamy oliwą i oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy przekrojoną częścią w dół przez około 45 minut w 180 stopniach C. Upieczony czosnek powinien być rumiany i miękki.

Zupa czosnkowa z serem i groszkiem - Krok 2

Upieczony czosnek studzimy i obieramy z łupinek.

Zupa czosnkowa z serem i groszkiem - Krok 3

Na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy pokrojone w kostkę ziemniaki.

Zupa czosnkowa z serem i groszkiem - Krok 4

Podsmażone warzywa zalewamy wodą lub bulionem warzywnym i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy około 10-15 minut, a gdy ziemniaki są już prawie miękkie, dodajemy upieczony czosnek. Gotujemy kolejne 5 minut.

Zupa czosnkowa z serem i groszkiem - Krok 5

Zupę miksujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy startym serem i groszkiem.

Zupa czosnkowa z serem i groszkiem

•ᴗ• Zupa czosnkowa z serem i groszkiem
http://Puszka%20zielonego%20groszku%20marki%20Bonduelle,%20ugotowanego%20na%20parze.

Zielony Groszek Ugotowane Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Tak właśnie przygotowany został Groszek Zielony „Gotowane na parze”. Dzięki blanszowaniu na parze, groszek charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. To idealny dodatek do kuchennych inspiracji!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą

Marchewka w sosie musztardowym

Marchewka w sosie musztardowym

Naleśniki z cieciorką - Krok 3

Naleśniki z cieciorką

Zobacz więcej takich przepisów