Your browser does not support JavaScript! Tosty z warzywami i boczkiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

Tosty z warzywami i boczkiem - Krok 1

Cebulę siekamy w drobną kostkę. Oczyszczoną paprykę i boczek kroimy w kostkę. Osączamy kukurydzę z groszkiem.

2

Tosty z warzywami i boczkiem - Krok 2

Chleb tostowy opiekamy w tosterze lub na suchej patelni.

3

Tosty z warzywami i boczkiem - Krok 3

Na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek, smażymy około 5 minut. Jeśli boczek jest dość chudy, wlewamy na patelnię 2-3 łyżeczki oleju. Do boczku dodajemy paprykę i cebulę, smażymy dalej przez kolejne 5 minut. Pod koniec dodajemy kukurydzę z groszkiem, delikatnie doprawiamy pieprzem, mieszamy.

4

Tosty z warzywami i boczkiem - Krok 4

Zawartość patelni przekładamy na chleb tostowy i posypujemy startym serem. Piekarnik ustawiamy na funkcję grill i nagrzewamy do 200°C. Tosty wkładamy do piekarnika i podgrzewamy przez około 2 minuty, aż ser się rozpuści.

:)

Tosty z warzywami i boczkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu