Your browser does not support JavaScript!

Warstwowa sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Warstwowa sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą - Krok 1

Ryż gotujemy w lekko osolonym wrzątku przez 10-12 minut, a następnie przelewamy zimną wodą. Kukurydzę i ryż dokładnie osączamy.

2.

Warstwowa sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą - Krok 2

Cebulę i ogórki kroimy w średniej wielkości kostkę.

3.

Warstwowa sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą - Krok 3

Oliwę mieszamy z wyciśniętym sokiem z cytryny, solą i pieprzem do uzyskania jednolitej emulsji. Dodajemy listki tymianku.

4.

Warstwowa sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą - Krok 4

Do dwóch słoiczków wkładamy warstwami kolejne składniki: ryż, ogórek, cebulę, tuńczyka, kukurydzę i oliwki. Sos przelewamy do osobnych pojemniczków. Sałatkę polewamy sosem bezpośrednio przed spożyciem.

Smacznego!

Warstwowa sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.