Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Miksu fasoli z cieciorką Bonduelle 425 ml

  • 1l bulionu warzywnego

  • 120 g czerwonej papryki

  • 100 g pieczarek marynowanych

  • 2 liście laurowe

  • 2 łyżeczki agar agar

  • 1 ząbek czosnku

  • 1 mały pęczek natki pietruszki

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Wegańskie tymbaliki z warzywami - Krok 1

Paprykę kroimy w kostkę i krótko obgotowujemy w osolonej wodzie.

2

Wegańskie tymbaliki z warzywami - Krok 2

Bulion gotujemy 10 minut w liśćmi laurowymi i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą do smaku.

3

Wegańskie tymbaliki z warzywami - Krok 2

Do gorącego bulionu wsypujemy agar agar i mieszamy do rozpuszczenia.

4

Wegańskie tymbaliki z warzywami - Krok 3

Foremki wypełniamy przepłukanym miksem fasoli, papryką, pokrojonymi na połówki pieczarkami i posiekaną natką. Zalewamy płynną galaretką i odstawiamy do stężenia do lodówki.

:)

Wegańskie tymbaliki z warzywami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu