Składniki

  • 1 puszka Miksu fasoli z cieciorką Bonduelle 425 ml
  • 1l bulionu warzywnego
  • 120 g czerwonej papryki
  • 100 g pieczarek marynowanych
  • 2 liście laurowe
  • 2 łyżeczki agar agar
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mały pęczek natki pietruszki
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Wegańskie tymbaliki z warzywami - Składniki

Wegańskie tymbaliki z warzywami - Krok 1

Paprykę kroimy w kostkę i krótko obgotowujemy w osolonej wodzie.

Wegańskie tymbaliki z warzywami - Krok 2

Bulion gotujemy 10 minut w liśćmi laurowymi i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą do smaku.

Wegańskie tymbaliki z warzywami - Krok 2

Do gorącego bulionu wsypujemy agar agar i mieszamy do rozpuszczenia.

Wegańskie tymbaliki z warzywami - Krok 3

Foremki wypełniamy przepłukanym miksem fasoli, papryką, pokrojonymi na połówki pieczarkami i posiekaną natką. Zalewamy płynną galaretką i odstawiamy do stężenia do lodówki.

Wegańskie tymbaliki z warzywami

•ᴗ• Wegańskie tymbaliki z warzywami

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pierogi z kapustą, pieczarkami i grochem

Pierogi z kapustą, pieczarkami i grochem

Pierożki z nadzieniem na świątecznym stole - domowe przepisy na święta.

Kruche paszteciki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Pieczona polędwiczka wieprzowa faszerowana szpinakiem, kukurydzą i serem

Pieczona polędwiczka wieprzowa faszerowana szpinakiem, kukurydzą i serem

Zobacz więcej takich przepisów