Your browser does not support JavaScript!

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml
  • 500 g mięsa wołowego na gulasz
  • 200 g ziemniaków
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 150 g czerwonej papryki
  • 100 g cebuli
  • 100 g selera naciowego bez liści
  • 30 ml oliwy
  • 10 g mąki pszennej
  • 3 liście laurowe
  • 2-3 gałązki tymianku
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • ⅓ łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • Sól i pieprz
  • Natka pietruszki do podania

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą - Krok 1

Mięso kroimy na kawałki wielkości kęsa i oprószamy mąką.

2.

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą - Krok 2

W szerokim rondlu obsmażamy mięso partiami na oliwie. Gdy całość jest już rumiana, dodajemy przyprawy oraz pokrojone cebulę i czosnek. Jeszcze chwilę smażymy.

3.

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą - Krok 3

Przesmażone mięso zalewamy ciepłą wodą i dodajemy drobno pokrojony seler naciowy. Mięso powinno być zakryte 2-3-cm warstwą płynu. Dusimy pod przykryciem około 1 godziny.

4.

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą - Krok 4

Gdy mięso jest już prawie miękkie, dodajemy ziemniaki pokrojone w grubą kostkę oraz paprykę. Dusimy kolejne 30 minut.

5.

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą - Krok 5

Dodajemy przecier pomidorowy oraz kukurydzę razem z zalewą. Doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pozostawiamy na ogniu jeszcze 10-15 minut i podajemy z natką pietruszki.

Smacznego!

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.