
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 2 godz.
- łatwe
Mięso kroimy na kawałki wielkości kęsa i oprószamy mąką.
W szerokim rondlu obsmażamy mięso partiami na oliwie. Gdy całość jest już rumiana, dodajemy przyprawy oraz pokrojone cebulę i czosnek. Jeszcze chwilę smażymy.
Przesmażone mięso zalewamy ciepłą wodą i dodajemy drobno pokrojony seler naciowy. Mięso powinno być zakryte 2-3-cm warstwą płynu. Dusimy pod przykryciem około 1 godziny.
Gdy mięso jest już prawie miękkie, dodajemy ziemniaki pokrojone w grubą kostkę oraz paprykę. Dusimy kolejne 30 minut.
Dodajemy przecier pomidorowy oraz kukurydzę razem z zalewą. Doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pozostawiamy na ogniu jeszcze 10-15 minut i podajemy z natką pietruszki.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej
Super, szybko się przygotowuje, pokolei dodaje się składniki, nie ma dużo naczyń do zmywania. Smaczna.
To prawda, szybka i pyszna! Idealna zupa na jesień, prawda?