Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml

  • 500 g mięsa wołowego na gulasz

  • 200 g ziemniaków

  • 200 ml przecieru pomidorowego

  • 150 g czerwonej papryki

  • 100 g cebuli

  • 100 g selera naciowego bez liści

  • 30 ml oliwy

  • 10 g mąki pszennej

  • 3 liście laurowe

  • 2-3 gałązki tymianku

  • 2-3 ząbki czosnku

  • 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki

  • 1 łyżeczka mielonego kminku

  • ⅓ łyżeczki mielonej ostrej papryki

  • Sól i pieprz

  • Natka pietruszki do podania

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą - Krok 1

Mięso kroimy na kawałki wielkości kęsa i oprószamy mąką.

2

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą - Krok 2

W szerokim rondlu obsmażamy mięso partiami na oliwie. Gdy całość jest już rumiana, dodajemy przyprawy oraz pokrojone cebulę i czosnek. Jeszcze chwilę smażymy.

3

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą - Krok 3

Przesmażone mięso zalewamy ciepłą wodą i dodajemy drobno pokrojony seler naciowy. Mięso powinno być zakryte 2-3-cm warstwą płynu. Dusimy pod przykryciem około 1 godziny.

4

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą - Krok 4

Gdy mięso jest już prawie miękkie, dodajemy ziemniaki pokrojone w grubą kostkę oraz paprykę. Dusimy kolejne 30 minut.

5

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą - Krok 5

Dodajemy przecier pomidorowy oraz kukurydzę razem z zalewą. Doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pozostawiamy na ogniu jeszcze 10-15 minut i podajemy z natką pietruszki.

:)

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)

Komentarze

  • HANNA
    11 października 2021 o 15:47

    Super, szybko się przygotowuje, pokolei dodaje się składniki, nie ma dużo naczyń do zmywania. Smaczna.

    • Warzywne Inspiracje
      11 października 2021 o 17:05

      To prawda, szybka i pyszna! Idealna zupa na jesień, prawda?

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu