Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml
  • 500 g mięsa wołowego na gulasz
  • 200 g ziemniaków
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 150 g czerwonej papryki
  • 100 g cebuli
  • 100 g selera naciowego bez liści
  • 30 ml oliwy
  • 10 g mąki pszennej
  • 3 liście laurowe
  • 2-3 gałązki tymianku
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • ⅓ łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • Sól i pieprz
  • Natka pietruszki do podania

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą - Składniki

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą - Krok 1

Mięso kroimy na kawałki wielkości kęsa i oprószamy mąką.

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą - Krok 2

W szerokim rondlu obsmażamy mięso partiami na oliwie. Gdy całość jest już rumiana, dodajemy przyprawy oraz pokrojone cebulę i czosnek. Jeszcze chwilę smażymy.

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą - Krok 3

Przesmażone mięso zalewamy ciepłą wodą i dodajemy drobno pokrojony seler naciowy. Mięso powinno być zakryte 2-3-cm warstwą płynu. Dusimy pod przykryciem około 1 godziny.

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą - Krok 4

Gdy mięso jest już prawie miękkie, dodajemy ziemniaki pokrojone w grubą kostkę oraz paprykę. Dusimy kolejne 30 minut.

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą - Krok 5

Dodajemy przecier pomidorowy oraz kukurydzę razem z zalewą. Doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pozostawiamy na ogniu jeszcze 10-15 minut i podajemy z natką pietruszki.

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą

•ᴗ• Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Kukurydza Złocista Bez Pozostałości Pestycydów

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle to idealny dodatek do zielonej sałaty, faszerowanej papryki, kuchni meksykańskiej czy zup, ale świetnie smakuje też sama, najlepiej z masłem i solą na ciepło.

Komentarze 2

  • HANNA
    11 października 2021 o 15:47

    Super, szybko się przygotowuje, pokolei dodaje się składniki, nie ma dużo naczyń do zmywania. Smaczna.

    • Warzywne Inspiracje
      11 października 2021 o 17:05

      To prawda, szybka i pyszna! Idealna zupa na jesień, prawda?

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Cukiniowe spaghetti z ciecierzycą i sezamem

Cukiniowe spaghetti z ciecierzycą i sezamem

Placuszki z chleba i warzyw

Placuszki z chleba i warzyw

Kasza jaglana z fasolą flażoletką i bekonem

Kasza jaglana z fasolą flażoletką i bekonem

Zobacz więcej takich przepisów