Wielkanocne jajka nadziewane pastami z fasoli

Jajka nadziewane pastą z fasoli na wielkanocnym stole

Składniki

Pasta z białej fasoli:

Pasta z czerwonej fasoli:

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Wielkanocne spotkania w gronie najbliższych to doskonała okazja, by zaserwować coś wyjątkowego, co zachwyci nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Jajka nadziewane pastami z fasoli to propozycja, która doskonale wpisuje się w sezonowe menu, a dodatkowo jest pełna wartości odżywczych. Sprawdź, jak je przygotować!

Przygotowanie

Krok 1. Jajka delikatnie przekrój na pół i wyjmij żółtka, a następnie je pokrusz.

Miksowanie fasoli z szalotką i majonezem

Krok 2. Zaczniemy od pasty z białej fasoli. Fasolę cannellini odsącz, opłucz i zmiksuj z posiekaną szalotką i majonezem. Dodaj pokruszone żółtka do pasty z fasoli, dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.

Dekorowanie jajek pastą z białej fasoli i natką pietruszki.

Krok 3. Połówki białek napełnij przygotowaną pastą, a następnie udekoruj natką pietruszki i rzodkiewką.

Przygotowanie pasty z czerwonej fasoli

Krok 4. Czas na drugą pastę. Odsącz czerwoną fasolę, dokładnie spłucz, a następnie zmiksuj z majonezem. Wmieszaj do pasty pokruszone żółtka i słonecznik, następnie dopraw do smaku.

Napełnianie białka jaj pastą z czerwonej fasol

Krok 5. Napełnij białka jaj pastą, dekorując każde szczypiorkiem i rzodkiewką.

•ᴗ• Jajka wielkanocne nadziewane pastami z fasoli - gotowe danie
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20białej%20fasoli%20cannellini%20firmy%20Bonduelle.

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Nadziewane jaja wielkanocne – nowa odsłona tradycyjnego dania

Wielkanoc to wyjątkowy czas, który spędzamy w gronie najbliższych, celebrując wspólne chwile przy bogato zastawionym stole. Zamiast standardowych przepisów na jajka nadziewane, tym razem wykorzystujemy bogactwo smaków fasoli w puszkach od Bonduelle, z których stworzymy zdrowe i pożywne pasty. Dzięki temu w prosty sposób urozmaicisz świąteczne śniadanie.

Dlaczego warto uwzględnić w swoim jadłospisie fasolę? Jest źródłem białka roślinnego, błonnika oraz wielu witamin i minerałów, co czyni ją doskonałym wyborem dla wszystkich poszukujących pełnowartościowych, a zarazem pysznych opcji na świąteczne przekąski. Co więcej fasola doda Ci energii potrzebnej do wiosennych aktywności i rodzinnych spotkań. Smacznego i wesołych Świąt!

Dowiedz się więcej o rodzajach fasoli >>>

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Jajka faszerowane buraczkami - gotowe danie

Jajka faszerowane na Wielkanoc z buraczkami i śledziem

Kokosowy sernik z cieciorki z brzoskwiniami

Kokosowy sernik z cieciorki z brzoskwiniami

Zupa szparagowa z cieciorką i fetą

Zupa szparagowa z cieciorką i fetą

Zobacz więcej takich przepisów