Zupa szparagowa z cieciorką i fetą

Zupa szparagowa z cieciorką i fetą

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 750 ml bulionu warzywnego
  • 350 g zielonych szparagów
  • 300 g ziemniaków
  • 125 ml śmietanki kremówki
  • 100 g sera feta
  • 50 g jasnozielonej części pora
  • 30 ml oliwy
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 mały pęczek koperku
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zupa szparagowa z cieciorką i fetą - Składniki

Zupa szparagowa z cieciorką i fetą - Krok 1

Na oliwie przesmażamy pokrojone w kostkę ziemniaki i por oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

Zupa szparagowa z cieciorką i fetą - Krok 2

Wlewamy bulion i gotujemy 10-15 minut.

Zupa szparagowa z cieciorką i fetą - Krok 3

Dodajemy pokrojone na 3-4-cm kawałki szparagi i cieciorkę razem z zalewą. Gotujemy 10 minut.

Zupa szparagowa z cieciorką i fetą - Krok 4

Wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy posiekany koperek i rozlewamy na talerze. Każdą porcję posypujemy pokruszoną fetą.

Zupa szparagowa z cieciorką i fetą

•ᴗ• Zupa szparagowa z cieciorką i fetą
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20ciecierzycy%20Bonduelle%20–%20wygodny%20i%20zdrowy%20dodatek%20do%20szybkich%20dań.

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Wieniec ptysiowy z chrzanowym twarożkiem i warzywami

Wieniec ptysiowy z chrzanowym twarożkiem i warzywami

Pasta jajeczna z groszkiem i rzodkiewką - Krok 4

Pasta jajeczna z groszkiem i rzodkiewką

Tatar z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek

Tatar z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek

Zobacz więcej takich przepisów