Your browser does not support JavaScript! Wiosenna sałatka z jajkiem i fasolą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Wiosenna sałatka z jajkiem i fasolą - Krok 1

Z oliwy, octu i posiekanego szczypiorku przygotowujemy sos do sałaty. Doprawiamy solą i pieprzem. Powinien być bardzo wyrazisty.

2

Wiosenna sałatka z jajkiem i fasolą - Krok 2

Sos wlewamy do salaterki. Dodajemy przepłukaną i osączoną fasolę, pokrojone w plasterki rzodkiewki i roszponkę. Mieszamy.

3

Wiosenna sałatka z jajkiem i fasolą - Krok 3

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy.

4

Wiosenna sałatka z jajkiem i fasolą - Krok 4

Do sałatki dodajemy jajka przepiórcze pokrojone na połówki i przekładamy na talerze lub duży półmisek.

:)

Wiosenna sałatka z jajkiem i fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu