Wołowy strogonow z bekonem i soczewicą

Wołowy strogonow z bekonem i soczewicą

Składniki

  • 1 puszka Soczewicy “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 500 g wołowiny (polędwica, antrykot, rostbef)
  • 200 g drobnych pieczarek
  • 200 ml bulionu
  • 150 g wędzonego boczku
  • 100 g cebuli
  • 50 ml kwaśnej śmietany 18%
  • 25 ml oliwy lub oleju
  • 10 g mąki pszennej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • ½ łyżeczki płatków chili
  • Sól
  • Pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Wołowy strogonow z bekonem i soczewicą - Składniki

Wołowy strogonow z bekonem i soczewicą - Krok 1

Wołowinę kroimy w paski, a boczek w kostkę.

Wołowy strogonow z bekonem i soczewicą - Krok 2

Na oliwie lub oleju obsmażamy wołowinę, tak aby się zamknęła. Obsmażone mięso przekładamy na talerz.

Wołowy strogonow z bekonem i soczewicą - Krok 3

W tym samym naczyniu zesmażamy boczek z pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem. Po kilku minutach dodajemy pieczarki i razem przesmażamy.

Wołowy strogonow z bekonem i soczewicą - Krok 4

Do naczynia dodajemy obsmażone mięso. Oprószamy mąką i papryką. Przesmażamy razem. Następnie zalewamy gorącym bulionem i dusimy ok. 10 min. na wolnym ogniu.

Wołowy strogonow z bekonem i soczewicą - Krok 5

Do strogonowa dodajemy soczewicę i śmietanę. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z makaronem lub ziemniakami z wody.

Wołowy strogonow z bekonem i soczewicą

•ᴗ• Wołowy strogonow z bekonem i soczewicą
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Soczewica Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem

Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem

Schab faszerowany szpinakiem i grzybami

Schab faszerowany szpinakiem i grzybami

Pierś indyka faszerowana kaszą jaglaną z dynią i żurawiną

Pierś indyka faszerowana kaszą jaglaną z dynią i żurawiną

Zobacz więcej takich przepisów