Your browser does not support JavaScript!

Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 500 g szparagów (1 pęczek)
  • 250 g młodej marchewki
  • 225 ml mleka
  • 170 g mąki pszennej (typ 500)
  • 50 ml oliwy
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała główka sałaty (np. rzymskiej)
  • ⅓ łyżeczki płatków chili
  • Sok z ½ cytryny
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami - Krok 1

Z mąki, mleka, 2 jajek oraz 1 łyżki oliwy przygotowujemy ciasto. Następnie smażymy niezbyt cienkie naleśniki.

2.

Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami - Krok 2

Umyte szparagi skrapiamy oliwą i przesmażamy na oliwie. Oprószamy solą i pieprzem.

3.

Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami - Krok 3

Na tej samej patelni przesmażamy marchewkę w taki sam sposób. Doprawiamy solą, pieprzem i chili.

4.

Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami - Krok 4

Cieciorkę razem z zalewą miksujemy na gładki krem. Doprawiamy sokiem z cytryny, czosnkiem, solą i pieprzem do smaku. Jeśli mus jest zbyt gęsty, dolewamy 1-2 łyżki zimnej wody.

5.

Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami - Krok 5

Naleśniki smarujemy pastą z cieciorki i składamy na pół. Układamy sałatę, szparagi oraz marchewkę i rolujemy.

Smacznego!

Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.