Your browser does not support JavaScript! Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml

  • 500 g szparagów (1 pęczek)

  • 250 g młodej marchewki

  • 225 ml mleka

  • 170 g mąki pszennej (typ 500)

  • 50 ml oliwy

  • 2 jajka

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 mała główka sałaty (np. rzymskiej)

  • ⅓ łyżeczki płatków chili

  • Sok z ½ cytryny

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami - Krok 1

Z mąki, mleka, 2 jajek oraz 1 łyżki oliwy przygotowujemy ciasto. Następnie smażymy niezbyt cienkie naleśniki.

2

Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami - Krok 2

Umyte szparagi skrapiamy oliwą i przesmażamy na oliwie. Oprószamy solą i pieprzem.

3

Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami - Krok 3

Na tej samej patelni przesmażamy marchewkę w taki sam sposób. Doprawiamy solą, pieprzem i chili.

4

Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami - Krok 4

Cieciorkę razem z zalewą miksujemy na gładki krem. Doprawiamy sokiem z cytryny, czosnkiem, solą i pieprzem do smaku. Jeśli mus jest zbyt gęsty, dolewamy 1-2 łyżki zimnej wody.

5

Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami - Krok 5

Naleśniki smarujemy pastą z cieciorki i składamy na pół. Układamy sałatę, szparagi oraz marchewkę i rolujemy.

:)

Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu