Składniki

  • 1 puszka Cieciorki “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 500 g szparagów (1 pęczek)
  • 250 g młodej marchewki
  • 225 ml mleka
  • 170 g mąki pszennej (typ 500)
  • 50 ml oliwy
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała główka sałaty (np. rzymskiej)
  • ⅓ łyżeczki płatków chili
  • Sok z ½ cytryny
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami - Składniki

Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami - Krok 1

Z mąki, mleka, 2 jajek oraz 1 łyżki oliwy przygotowujemy ciasto. Następnie smażymy niezbyt cienkie naleśniki.

Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami - Krok 2

Umyte szparagi skrapiamy oliwą i przesmażamy na oliwie. Oprószamy solą i pieprzem.

Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami - Krok 3

Na tej samej patelni przesmażamy marchewkę w taki sam sposób. Doprawiamy solą, pieprzem i chili.

Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami - Krok 4

Cieciorkę razem z zalewą miksujemy na gładki krem. Doprawiamy sokiem z cytryny, czosnkiem, solą i pieprzem do smaku. Jeśli mus jest zbyt gęsty, dolewamy 1-2 łyżki zimnej wody.

Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami - Krok 5

Naleśniki smarujemy pastą z cieciorki i składamy na pół. Układamy sałatę, szparagi oraz marchewkę i rolujemy.

Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami

•ᴗ• Wrapy naleśnikowe z chrupiącymi warzywami
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20ciecierzycy%20Bonduelle%20–%20wygodny%20i%20zdrowy%20dodatek%20do%20szybkich%20dań.

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Przykład zdrowego i szybkiego lunchu: pełnoziarniste wrapy z pomidorami, kukurydzą i świeżą pietruszką.

Pita z fasolką curry i szpinakiem

Kawałek kolorowej frittaty na talerzu, idealnej na zdrowy i smaczny posiłek.

Kolorowa zapiekanka z kukurydzą i groszkiem

Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem, ogórkami, kukurydzą i koprem, podawana w pojemniku jednorazowym – idealna na piknik lub szybki lunch.

Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów