Your browser does not support JavaScript! Wrapy z grillowanym kurczakiem i fasolką barbecue - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Amerykańskiej fasolki Barbecue Bonduelle 425 ml

  • 400 g piersi kurczaka

  • 2 duże pszenne tortille

  • 1 sałata rzymska

  • 100 g brązowego ryżu

  • 100 g czerwonej papryki

  • 70 g czerwonej cebuli

  • 50 g sera cheddar

  • 25 ml oliwy

  • Sól, pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Wrapy z grillowanym kurczakiem i fasolką barbecue - Krok 1

Mięso kroimy ukośnie, doprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy oliwą.

2

Wrapy z grillowanym kurczakiem i fasolką barbecue - Krok 2

Gotujemy ryż na sypko, fasolkę podgrzewamy, a kawałki kurczaka grillujemy na patelni grillowej.

3

Wrapy z grillowanym kurczakiem i fasolką barbecue - Krok 3

Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w piórka, a paprykę w paski. Liście sałaty pozostawiamy z całości – większe możemy przekroić wzdłuż na pół.

4

Wrapy z grillowanym kurczakiem i fasolką barbecue - Krok 4

Na tortilli układamy wszystkie składniki, oprószamy solą, pieprzem i zwijamy dość ściśle.

:)

Wrapy z grillowanym kurczakiem i fasolką barbecue

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu