
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Mięso kroimy ukośnie, doprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy oliwą.
Gotujemy ryż na sypko, fasolkę podgrzewamy, a kawałki kurczaka grillujemy na patelni grillowej.
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w piórka, a paprykę w paski. Liście sałaty pozostawiamy z całości – większe możemy przekroić wzdłuż na pół.
Na tortilli układamy wszystkie składniki, oprószamy solą, pieprzem i zwijamy dość ściśle.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej