Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Wrapy z sałaty z indykiem i fasolką szparagową - Krok 1

Cebulkę siekamy w piórka. Ogórki i rzodkiewki kroimy w plasterki. Pomidorki kroimy na pół. Liście sałaty myjemy i osuszamy.

2

Wrapy z sałaty z indykiem i fasolką szparagową - Krok 2

Odcinamy końce od fasolki i wyrzucamy. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą.

3

Wrapy z sałaty z indykiem i fasolką szparagową - Krok 3

Mięso kroimy w nieduże kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Smażymy mięso przez kilka minut, aż przestanie być różowe w środku. Odkładamy mięso do miseczki.

4

Wrapy z sałaty z indykiem i fasolką szparagową - Krok 4

Na liściach sałaty układamy mięso, pomidory, ogórka, fasolę szparagową, fasolę czerwoną, cebulę, rzodkiewki. Podajemy.

:)

Wrapy z sałaty z indykiem i fasolką szparagową

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu