Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Kokosowy sernik z cieciorki z brzoskwiniami - Krok 1

Cieciorkę razem z zalewą miksujemy z mleczkiem kokosowym i cukrem pudrem.

2

Kokosowy sernik z cieciorki z brzoskwiniami - Krok 2

Dodajemy skórkę otartą z ½ cytryny i sok oraz skrobię. Ponownie miksujemy.

3

Kokosowy sernik z cieciorki z brzoskwiniami - Krok 3

Masę wylewamy do foremki wyłożonej pergaminem i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 175℃ i pieczemy około 40 minut lub do momentu, aż sernik się zetnie. Pozostawiamy na 15 minut w uchylonym piekarniku, a następnie studzimy na blacie i schładzamy.

4

Kokosowy sernik z cieciorki z brzoskwiniami - Krok 4

Wystudzony sernik dekorujemy brzoskwiniami z syropu.

:)

Kokosowy sernik z cieciorki z brzoskwiniami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Cieciorka, znana także pod nazwą ciecierzyca lub groch włoski, pochodzi prawdopodobnie z Bliskiego Wschodu. Uprawiana była tam już ponad 8000 lat temu. Stamtąd trafiła do Europy, gdzie w obszarze śródziemnomorskim była po raz pierwszy uprawiana ok. 5000 lat temu. Uwielbiana przez Greków, Egipcjan i Rzymian, cieciorka trafiła na talerze całego świata dzięki hiszpańskim i portugalskim odkrywcom. Dzisiaj ciecierzyca jest uprawiana głównie w Indiach, Turcji, Pakistanie, Chinach, Meksyku i Etiopii. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu