Your browser does not support JavaScript! Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem - Krok 1

Makaron gotujemy al dente.

2

Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem - Krok 2

Cebulę kroimy w piórka, pomidorki na połówki. Płuczemy mix fasolki z cieciorką.

3

Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem - Krok 3

Kroimy ser i łączymy go ze śmietaną i tuńczykiem. Doprawiamy solą i pieprzem.

4

Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem - Krok 4

Część warzyw pozostawiamy do ułożenia na wierzchu zapiekanki, resztę łączymy z sosem i ugotowanym makaronem.

5

Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem - Krok 5

Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch kładziemy pozostałe warzywa. Całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C ok. 15-20 minut. Podajemy posypane pietruszką.

:)

Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu