Składniki

Sos:

  • 125 ml śmietany 30%
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • 200 g żółtego sera
  • gałka muszkatołowa
  • sólo i pieprz

 

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

E2

Gotujemy makaron tak, aby był pół-twardy.

E4

Kiełbasę kroimy w plasterki.

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną w paseczki paprykę, lekko solimy. Podsmażamy chwilę i dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę. Podsmażamy 5 min.

E3

Przygotowujemy sos: Żółty ser ścieramy na drobnej tarce. Mieszamy ze sobą śmietanę z przecierem i serem. Przyprawiamy małą ilością gałki muszkatołowej, sola i pieprzem.

E6

W naczyniu żaroodpornym układamy na zmianę: makaron, kiełbasę z papryką i teksańską fasolką Cayenne. Zalewamy sosem. Na wierzch układamy plastry sera żółtego. Zapiekamy w 200st. C przez ok. 20 min.

E5

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Teksańska Fasolka "Cayenne"

Teksańska fasolka Cayenne to idealne rozwiązanie, gdy brakuje Ci pomysłu na obiad lub gdy potrzebujesz szybkiego rozwiązania na danie na wyjazd. Pyszna, chrupiąca fasola w unikalnym sosie, do której wystarczy dodać ryż lub makaron, ewentualnie ulubione mięso, a zyskujesz pełnowartościowy, pyszny, niecodzienny posiłek gotowy w zaledwie chwilę.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Chili z indykiem i kukurydzą

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Białe kiełbaski w stylu barbecue

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Makaron po teksańsku

Zobacz więcej takich przepisów