Your browser does not support JavaScript!

Zapiekanka ziemniaczana z dynią i fetą

Składniki

  • 1 op. zupy kremu dyniowego Bonduelle
  • 500 g ziemniaków
  • 250 ml śmietanki kremówki
  • 200 g fety
  • 20 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 ml oliwy EV
  • 1 papryczka chili
  • 1 pęczek ziół (koperek, pietruszka)
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Zapiekanka ziemniaczana z dynią i fetą - Krok 1

Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy 15 minut w osolonym wrzątku. Następnie odcedzamy.

2.

Zapiekanka ziemniaczana z dynią i fetą - Krok 2

Zupę dyniową krótko przesmażamy z posiekanym czosnkiem i chili na niewielkiej ilości oliwy.

3.

Zapiekanka ziemniaczana z dynią i fetą - Krok 3

Jajka mieszamy ze śmietanką, łyżką mąki, solą i pieprzem. Dodajemy posiekane natki i mieszamy dokładnie.

4.

Zapiekanka ziemniaczana z dynią i fetą - Krok 4

W naczyniu żaroodpornym mieszamy ziemniaki z zupą dyniową oraz pokruszoną fetą. Zalewamy mieszaniną ze śmietany i jajek. Zapiekamy ok. 20 minut w temp. 180℃.

Smacznego!

Zapiekanka ziemniaczana z dynią i fetą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.