
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 1,5 godz.
- łatwe
Przyprawy mieszamy z keczupem, sosem sojowym i miodem.
Smarujemy mięso i owijamy je szczelnie w folię aluminiową. Odstawiamy na 4 godz. lub na całą noc.
Zamarynowane mięso układamy na rozgrzanym ruszcie w folii i grillujemy około 45-60 minut.
Wyjmujemy mięso z folii i grillujemy jeszcze 15 minut od strony mięsa.
Fasolkę podgrzewamy na grillu. Na podpieczonej fasolce układamy pokrojone mięso i posypujemy natką pietruszki.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej