Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Amerykańskiej Fasolki Barbecue Bonduelle 430 g

  • 1,2 kg żeberek wieprzowych

  • 50 g miodu

  • 50 g keczupu

  • 50 ml sosu sojowego

  • 1 pęczek natki pietruszki

  • Po ½ łyżeczki kminu rzymskiego, wędzonej papryki, imbiru i płatków chili

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Żeberka z fasolką - Krok 1

Przyprawy mieszamy z keczupem, sosem sojowym i miodem.

2

Żeberka z fasolką - Krok 2

Smarujemy mięso i owijamy je szczelnie w folię aluminiową. Odstawiamy na 4 godz. lub na całą noc.

3

Żeberka z fasolką - Krok 3

Zamarynowane mięso układamy na rozgrzanym ruszcie w folii i grillujemy około 45-60 minut.

4

Żeberka z fasolką - Krok 4

Wyjmujemy mięso z folii i grillujemy jeszcze 15 minut od strony mięsa.

5

Żeberka z fasolką - Krok 5

Fasolkę podgrzewamy na grillu. Na podpieczonej fasolce układamy pokrojone mięso i posypujemy natką pietruszki.

:)

Żeberka z fasolką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu