Zielona zupa z kurkami

Zielona zupa z kurkami

Składniki

Porcja dla 4 osób:

  • 1 paczka mrożonej Zupy krem z zielonych warzyw Bonduelle
  • 200 g kurek
  • 50 g tartego parmezanu
  • 1 cebula
  • Pęczek włoszczyzny
  • ½ główki czosnku
  • ½ cebuli
  • ½ kieliszka białego wina
  • Sok z ½ cytryny
  • 3 łyżki miękkiego koziego sera
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka ziela angielskiego
  • 1 łyżka ziaren pieprzu
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka miodu
  • Sól, pieprz
  • Garść świeżej bazylii

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zielona zupa z kurkami - Składniki

Zielona zupa z kurkami - Krok 2

Kroimy włoszczyznę. Czosnek i cebulę kroimy na pół. Wszystkie produkty wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie, pieprz i łyżkę soli. Gotujemy 30 minut na średnim ogniu.

Zielona zupa z kurkami - Krok 3

W tym czasie przygotowujemy kurki. Dobrze je płuczemy z piasku i szatkujemy.

Zielona zupa z kurkami - Krok 1

Szatkujemy połowę cebuli i mieszamy z kurkami.

Zielona zupa z kurkami - Krok 3

Rozgrzewamy masło na patelni i dodajemy mieszankę kurek i cebuli. Smażymy kilka minut, dodajemy miód i dużo pieprzu. Smażymy jeszcze chwilę i dodajemy wino. Smażymy tak długo, aż wino wyparuje, a na koniec solimy. Odstawiamy na bok.

Zielona zupa z kurkami - Krok 4

Ugotowany bulion przecedzamy z warzyw. Wrzucamy do niego paczkę mrożonej zupy z zielonych warzyw i podgrzewamy. Dodajemy kozi ser i starty parmezan. Mocno pieprzymy i dodajemy sok z cytryny.

Zielona zupa z kurkami

Miksujemy blenderem ręcznym na gładką masę. Dosalamy do smaku. Podajemy z kurkami i świeżą bazylią.

Zielona zupa z kurkami - Krok 6

•ᴗ• Zielona zupa z kurkami

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Kotlety z kaszy i szpinaku

Kotlety z kaszy i szpinaku

Salsa mango z kukurydzą i chili

Salsa mango z kukurydzą i chili

Smakowite cannelloni z fasolką cannellini krewetkami, cukinią, ricottą.

Przepis na makaron cannelloni z fasolką cannellini

Zobacz więcej takich przepisów