Czosnek i imbir drobno siekamy. Cebulkę kroimy w piórka. Dymkę drobno siekamy.
Ryż przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso. Smażymy przez około 7 minut, aż przestanie być surowe w środku. Mięso zdejmujemy do miseczki.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, czosnek i imbir. Smażymy przez 3-4 minuty.
Dokładamy pół opakowania fasolki szparagowej oraz garść mrożonego groszku. Wlewamy mleko kokosowe, dokładamy pastę curry. Gotujemy przez około 5 minut, aż warzywa się rozmrożą.
Na patelnię dodajemy mięso, mieszamy. Sos doprawiamy sokiem z limonki i sosem sojowym. Zielone curry podajemy z dodatkiem ugotowanego ryżu. Przed podaniem posypujemy potrawę posiekaną dymką.
Napisz komentarz