
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 1,5 godz.
- średnie
Szpinak rozmrażamy na patelni, następnie lekko studzimy.
Grzyby moczymy w gorącej wodzie, aż zmiękną.
Z mąki, jajka i przestudzonego szpinaku zagniatamy elastyczne ciasto pierogowe. Jeśli jest zbyt twarde, dolewamy 1-2 łyżki ciepłej wody. Przykrywamy i odstawiamy na 15 minut, by ciasto odpoczęło.
Grzyby i cebulę drobno siekamy i przesmażamy na oleju 2-3 minuty. Pod koniec dodajemy groszek i smażymy jeszcze minutę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec możemy lekko rozgnieść groszek widelcem.
Ciasto cienko wałkujemy, wykrawamy niezbyt duże kwadraty lub kółka, wypełniamy farszem i zlepiamy uszka. Przygotowane uszka gotujemy 1-2 minuty w osolonym wrzątku, a następnie skrapiamy lekko olejem.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej
Bardzo udany przepis dz. B
Bardzo się cieszymy, że przepis się przydał! <3
Właśnie zagniotlam ciasto i farsz stygnie jestem b. ciekawa efektów 😄
Koniecznie daj znać, jak wyszło <3