Your browser does not support JavaScript!

Zupa chrzanowa z buraczkami

Składniki

  • 1 puszka Buraczków “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 1,5 l wody
  • 150 g ziemniaków
  • 50 g marchewki
  • 50 g tartego chrzanu
  • 40 g korzenia pietruszki
  • 40 g jasnej części pora
  • 30 g cebuli
  • 30 ml oliwy
  • 4 jajka
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • ½ łyżeczki majeranku
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Zupa chrzanowa z buraczkami - Krok 1

Warzywa kroimy w kostkę podobnej wielkości i szklimy na oliwie.

2.

Zupa chrzanowa z buraczkami - Krok 2

Przesmażone warzywa zalewamy wodą. Lekko solimy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości ok. 30 min.

3.

Zupa chrzanowa z buraczkami - Krok 3

Gdy warzywa są już miękkie, dodajemy tarty chrzan.

4.

Zupa chrzanowa z buraczkami - Krok 4

Dodajemy całą zawartość puszki buraczków na parze i majeranek. Doprawiamy do smaku i zdejmujemy z ognia.

5.

Zupa chrzanowa z buraczkami - Krok 5

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy na połówki. Podajemy z zupą.

Smacznego!

Zupa chrzanowa z buraczkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.