Składniki

  • 1 puszka Buraczków “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 1,5 l wody
  • 150 g ziemniaków
  • 50 g marchewki
  • 50 g tartego chrzanu
  • 40 g korzenia pietruszki
  • 40 g jasnej części pora
  • 30 g cebuli
  • 30 ml oliwy
  • 4 jajka
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • ½ łyżeczki majeranku
  • Sól
  • Pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zupa chrzanowa z buraczkami - Składniki

Zupa chrzanowa z buraczkami - Krok 1

Warzywa kroimy w kostkę podobnej wielkości i szklimy na oliwie.

Zupa chrzanowa z buraczkami - Krok 2

Przesmażone warzywa zalewamy wodą. Lekko solimy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości ok. 30 min.

Zupa chrzanowa z buraczkami - Krok 3

Gdy warzywa są już miękkie, dodajemy tarty chrzan.

Zupa chrzanowa z buraczkami - Krok 4

Dodajemy całą zawartość puszki buraczków na parze i majeranek. Doprawiamy do smaku i zdejmujemy z ognia.

Zupa chrzanowa z buraczkami - Krok 5

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy na połówki. Podajemy z zupą.

Zupa chrzanowa z buraczkami

•ᴗ• Zupa chrzanowa z buraczkami
http://Puszka%20gotowanych%20buraczków%20na%20parze%20marki%20Bonduelle%20-%20idealny%20składnik%20do%20szybkiego%20i%20zdrowego%20posiłku.

Buraczki Ugotowane na Parze

Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Buraczki charakteryzują się idealną konsystencją i smakiem, zachowują głęboki, rubinowy kolor i wiele wartości odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do ciepłych dań, zup i sałatek. Z odrobiną octu – tak, jak Polacy lubią najbardziej!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Cukinia faszerowana mieloną wołowiną, papryką, pomidorami i fasolą

Cukinia faszerowana mieloną wołowiną, papryką, pomidorami i fasolą

Sajgonki z tofu i kiełkami fasoli mung - Krok 9

Sajgonki z tofu i kiełkami fasoli mung

Sałatka z startej marchewki z czerwoną fasolą i nasionami w jasnym talerzu na marmurowym stole, obok leży lniana ściereczka i kawałki selera naciowego.

Surówka z marchewki, pora i czerwonej fasoli

Zobacz więcej takich przepisów