Zupa dyniowa z czerwonym curry i mleczkiem kokosowym

Zupa dyniowa z czerwonym curry i mleczkiem kokosowym

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej Zupy kremu dyniowej Bonduelle
  • 300 g mleczka kokosowego
  • 1 główka czosnku
  • 1 cebula
  • 3 liście laurowe
  • 3 łyżki czerwonej pasty curry
  • 2 łyżki mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka mielonego chili
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu
  • 1 łyżeczka ziela angielskiego
  • Włoszczyzna
  • Sok z 1 cytryny
  • Sól

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zupa dyniowa z czerwonym curry i mleczkiem kokosowym - Składniki

Zupa dyniowa z czerwonym curry i mleczkiem kokosowym - Krok 1

Włoszczyznę, czosnek i cebulę kroimy, wrzucamy do garnka. Dodajemy liście laurowe, pieprz i ziele angielskie. Solimy 1 łyżką soli. Gotujemy około 45 minut i przecedzamy przez sitko, tak aby otrzymać klarowny bulion.

Zupa dyniowa z czerwonym curry i mleczkiem kokosowym - Krok 2

Wydzielamy 700 ml bulionu i odstawiamy na bok. Do garnka wrzucamy zupę dyniową Bonduelle i czerwoną pastę curry. Smażymy kilka minut, a następnie dodajemy bulion.

Zupa dyniowa z czerwonym curry i mleczkiem kokosowym - Krok 3

Gotujemy około 3 minut i miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy mleczko kokosowe, imbir, mielone chili i sok z cytryny. Solimy.

Zupa dyniowa z czerwonym curry i mleczkiem kokosowym

•ᴗ• Zupa dyniowa z czerwonym curry i mleczkiem kokosowym
http://Opakowanie%20zupy-kremu%20dyniowej%20marki%20Bonduelle%20z%20przedstawieniem%20garnka%20z%20zupą%20oraz%20możliwością%20zmiksowania%20jej%20na%20krem.

Zupa – Krem Dyniowa

Zupy z warzyw mrożonych to idealne rozwiązanie na szybki, wartościowy posiłek Ciesz się smakiem i jakością warzyw Bonduelle w zupie, którą przygotujesz tak jak lubisz! Spróbuj w postaci zupy z kawałkami warzyw lub w zupie-krem.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Tarta z brokułami i łososiem na rustykalnym tle z kieliszkiem białego wina, idealna na elegancki obiad.

Quiche z brokułami i łososiem

Lekka i zdrowa sałatka z pomidorkami cherry, świeżą kukurydzą i serem feta, podana w białych miseczkach – idealna na letni obiad.

Sałata lodowa z kozim serem

Świeża sałatka z zielonych szparagów, groszku i rzodkiewki na białym talerzu.

Sałatka z fasolki szparagowej i groszku

Zobacz więcej takich przepisów