Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej Zupy kremu dyniowej Bonduelle

  • 300 g mleczka kokosowego

  • 1 główka czosnku

  • 1 cebula

  • 3 liście laurowe

  • 3 łyżki czerwonej pasty curry

  • 2 łyżki mielonego imbiru

  • 1 łyżeczka mielonego chili

  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu

  • 1 łyżeczka ziela angielskiego

  • Włoszczyzna

  • Sok z 1 cytryny

  • Sól

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Zupa dyniowa z czerwonym curry i mleczkiem kokosowym - Krok 1

Włoszczyznę, czosnek i cebulę kroimy, wrzucamy do garnka. Dodajemy liście laurowe, pieprz i ziele angielskie. Solimy 1 łyżką soli. Gotujemy około 45 minut i przecedzamy przez sitko, tak aby otrzymać klarowny bulion.

2

Zupa dyniowa z czerwonym curry i mleczkiem kokosowym - Krok 2

Wydzielamy 700 ml bulionu i odstawiamy na bok. Do garnka wrzucamy zupę dyniową Bonduelle i czerwoną pastę curry. Smażymy kilka minut, a następnie dodajemy bulion.

3

Zupa dyniowa z czerwonym curry i mleczkiem kokosowym - Krok 3

Gotujemy około 3 minut i miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy mleczko kokosowe, imbir, mielone chili i sok z cytryny. Solimy.

:)

Zupa dyniowa z czerwonym curry i mleczkiem kokosowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka

Czy wiesz, że...

Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu