
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- średnie
Cebulę, imbir, czosnek i chili drobno siekamy. Oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy w nieduże kawałki.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, czosnek i chili. Smażymy przez 3-4 minuty.
W rondlu umieszczamy bulion i mleko kokosowe. Zagotowujemy. Wrzucamy mięso i gotujemy na małym ogniu przez 7 minut.
Dodajemy zawartość opakowania Zupy krem dyniowej Bonduelle, sos rybny, sojowy, cukier, sok z cytryny oraz kukurydzę. Gotujemy przez około 2-3 minuty.
Zupę dyniową z kurczakiem nalewamy do miseczek i podajemy.
Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej