Your browser does not support JavaScript!

Zupa grzybowa z groszkiem i wędzonym dorszem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Zupa grzybowa z groszkiem i wędzonym dorszem - Krok 1

Na maśle z oliwą szklimy posiekaną cebulę i czosnek.

2.

Zupa grzybowa z groszkiem i wędzonym dorszem - Krok 2

Gdy zmiękną, dodajemy pokrojone grzyby i podsmażamy.

3.

Zupa grzybowa z groszkiem i wędzonym dorszem - Krok 3

Po 2-3 minutach dodajemy bulion, liść laurowy oraz tymianek i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 10 minut.

4.

Zupa grzybowa z groszkiem i wędzonym dorszem - Krok 4

Zupę zabielamy śmietanką i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy odsączony z zalewy groszek i zestawiamy z ognia.

5.

Zupa grzybowa z groszkiem i wędzonym dorszem - Krok 5

Rybę oczyszczamy z ości oraz skóry. Pozostawiamy większe kawałki. Zupę przelewamy do talerzy. Na wierzchu układamy po porcji ryby.

Smacznego!

Zupa grzybowa z groszkiem i wędzonym dorszem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.