Your browser does not support JavaScript! Zupa grzybowa z groszkiem i wędzonym dorszem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)


Przygotowanie

1

Zupa grzybowa z groszkiem i wędzonym dorszem - Krok 1

Na maśle z oliwą szklimy posiekaną cebulę i czosnek.

2

Zupa grzybowa z groszkiem i wędzonym dorszem - Krok 2

Gdy zmiękną, dodajemy pokrojone grzyby i podsmażamy.

3

Zupa grzybowa z groszkiem i wędzonym dorszem - Krok 3

Po 2-3 minutach dodajemy bulion, liść laurowy oraz tymianek i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 10 minut.

4

Zupa grzybowa z groszkiem i wędzonym dorszem - Krok 4

Zupę zabielamy śmietanką i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy odsączony z zalewy groszek i zestawiamy z ognia.

5

Zupa grzybowa z groszkiem i wędzonym dorszem - Krok 5

Rybę oczyszczamy z ości oraz skóry. Pozostawiamy większe kawałki. Zupę przelewamy do talerzy. Na wierzchu układamy po porcji ryby.

:)

Zupa grzybowa z groszkiem i wędzonym dorszem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu