Your browser does not support JavaScript! Zupa jarzynowa - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspiruj膮ce przepisy. Czy chcesz, aby Ci臋 o nich powiadamia膰?

Sk艂adniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, 偶e...

Fasolka szparagowa聽pochodzi z Ameryki, gdzie jest hodowana od ponad 7000 lat. Jej pierwsze 艣lady uprawy znaleziono na obszarze dzisiejszych stan贸w Utah i Arizona w Stanach Zjednoczonych, ale szeroko uprawiano j膮 tak偶e w krajach Ameryki 艢rodkowej i Po艂udniowej jak Meksyk, Peru, Boliwia czy Ekwador. Do Europy dotar艂a za spraw膮 hiszpa艅skich 偶eglarzy, gdzie spopularyzowa艂a si臋 dopiero w XVI wieku, g艂贸wnie we Francji, gdzie ceniono j膮 ze wzgl臋du na jej w艂a艣ciwo艣ci od偶ywcze. Obecnie uprawiana jest w prawie wszystkich krajach 艣wiata. W Polsce wyst臋puj膮 dwie odmiany fasolki szparagowej 鈥 delikatna 偶贸艂ta oraz bardziej wyrazista w smaku zielona. (wi臋cej)


Przygotowanie

1

Zupa jarzynowa - Krok 1

Ziemniaki kroimy w kostk臋.

2

Zupa jarzynowa - Krok 2

Pokrojone ziemniaki przesma偶amy na oliwie, a偶 zaczn膮 mi臋kn膮膰.

3

Zupa jarzynowa - Krok 3

Dodajemy mro偶one polskie warzywa i przesma偶amy razem 2-3 minuty.

4

Zupa jarzynowa - Krok 4

Dolewamy bulion i gotujemy oko艂o 10 minut.

5

Zupa jarzynowa - Krok 5

Zaprawiamy 艣mietank膮, doprawiamy sol膮 i pieprzem do smaku. Opr贸szamy posiekan膮 natk膮.

:)

Zupa jarzynowa

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Napisz komentarz

Oce艅 przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu