Your browser does not support JavaScript! Zupa jarzynowa - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Zupa jarzynowa - Krok 1

Ziemniaki kroimy w kostkę.

2

Zupa jarzynowa - Krok 2

Pokrojone ziemniaki przesmażamy na oliwie, aż zaczną mięknąć.

3

Zupa jarzynowa - Krok 3

Dodajemy mrożone polskie warzywa i przesmażamy razem 2-3 minuty.

4

Zupa jarzynowa - Krok 4

Dolewamy bulion i gotujemy około 10 minut.

5

Zupa jarzynowa - Krok 5

Zaprawiamy śmietanką, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Oprószamy posiekaną natką.

:)

Zupa jarzynowa

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Fasolka szparagowa pochodzi z Ameryki, gdzie jest hodowana od ponad 7000 lat. Jej pierwsze ślady uprawy znaleziono na obszarze dzisiejszych stanów Utah i Arizona w Stanach Zjednoczonych, ale szeroko uprawiano ją także w krajach Ameryki Środkowej i Południowej jak Meksyk, Peru, Boliwia czy Ekwador. Do Europy dotarła za sprawą hiszpańskich żeglarzy, gdzie spopularyzowała się dopiero w XVI wieku, głównie we Francji, gdzie ceniono ją ze względu na jej właściwości odżywcze. Obecnie uprawiana jest w prawie wszystkich krajach świata. W Polsce występują dwie odmiany fasolki szparagowej – delikatna żółta oraz bardziej wyrazista w smaku zielona. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu