
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 20 min.
- łatwe
Do gorącego bulionu dodajemy zupę krem kalafiorową. Gotujemy 10 minut.
Gdy warzywa są miękkie, dodajemy kaszę mannę, mieszając.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i zdejmujemy z ognia.
Zupę na talerzach dekorujemy koperkiem i śmietaną.
Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej