
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 20 min.
- łatwe
Gotujemy składniki zupy w bulionie warzywnym według przepisu na opakowaniu.
Dolewamy ¾ szklanki śmietanki i miksujemy zupę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Drobno siekamy orzechy oraz zioła.
Ubijamy pozostałą część śmietanki.
Nakładamy zupę do miseczek. Dekorujemy bitą śmietaną i posiekanymi orzechami z ziołami.
Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej