Zupa krem z zielonych warzyw z bitą śmietaną i kruszonką z orzechów laskowych i ziół

Zupa krem z zielonych warzyw z bitą śmietaną i kruszonką z orzechów laskowych i ziół

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej Zupy kremu z zielonych warzyw Bonduelle
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 1 szklanka śmietany 30%
  • 2 łodyżki natki pietruszki
  • Garść orzechów laskowych
  • Kilka gałązek tymianku
  • Sól
  • Pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zupa krem z zielonych warzyw z bitą śmietaną i kruszonką z orzechów laskowych i ziół - Składniki

Zupa krem z zielonych warzyw z bitą śmietaną i kruszonką z orzechów laskowych i ziół - Krok 1

Gotujemy składniki zupy w bulionie warzywnym według przepisu na opakowaniu.

Zupa krem z zielonych warzyw z bitą śmietaną i kruszonką z orzechów laskowych i ziół - Krok 2

Dolewamy ¾ szklanki śmietanki i miksujemy zupę. Doprawiamy solą i pieprzem.

Zupa krem z zielonych warzyw z bitą śmietaną i kruszonką z orzechów laskowych i ziół - Krok 3

Drobno siekamy orzechy oraz zioła.

Zupa krem z zielonych warzyw z bitą śmietaną i kruszonką z orzechów laskowych i ziół - Krok 4

Ubijamy pozostałą część śmietanki.

Zupa krem z zielonych warzyw z bitą śmietaną i kruszonką z orzechów laskowych i ziół - Krok 5

Nakładamy zupę do miseczek. Dekorujemy bitą śmietaną i posiekanymi orzechami z ziołami.

Zupa krem z zielonych warzyw z bitą śmietaną i kruszonką z orzechów laskowych i ziół

•ᴗ• Zupa krem z zielonych warzyw z bitą śmietaną i kruszonką z orzechów laskowych i ziół

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z soczewicą i świeżymi warzywami, podana w drewnianej misce na rustykalnym białym tacy.

Warzywa po bretońsku z ryżem

Domowa zupa z fasolą i świeżym chlebem na drewnianym stole.

Potrawka z fasoli i wędzonego boczku

Złociste quesadillas na desce do krojenia, ozdobione świeżą kolendrą i chili, podane z limonką i kremowym sosem do maczania.

Quesadilla z leczo i czarną fasolką

Zobacz więcej takich przepisów