Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 opakowanie Ryżu w 100% z marchewki Bonduelle 400 g

  • 1l bulionu warzywnego

  • 50 g cebuli

  • 50 ml śmietanki kremówki

  • 30 g masła

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 dymka

  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne

  • Sól i pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Zupa marchewkowa - Krok 1

Posiekaną cebulę i czosnek przesmażamy na maśle.

2

Zupa marchewkowa - Krok 2

Dodajemy ryż z marchewki i smażymy 3-5 minut. 2-3 łyżki przesmażonej marchewki odkładamy do dekoracji.

3

Zupa marchewkowa - Krok 3

Warzywa zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 7-10 minut.

4

Zupa marchewkowa - Krok 4

Zupę miksujemy na krem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5

Zupa marchewkowa - Krok 5

Zupę przelewamy do talerzy. Polewamy śmietanką, oprószamy pieprzem cayenne i posypujemy dymką oraz odłożonym wcześniej ryżem z marchewki. Podajemy.

:)

Zupa marchewkowa

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu